četvrtak, 14. travnja 2016.

NAJPOPULARNIJE SAČMARICE I MALOKALIBARKE NA TRŽIŠTU


Kao što sam i obećao u prošlom članku o oružju ovdje ću predstaviti  još nekoliko sačmarica i malokalibarskih pušaka. Naravno, i u ovom članku bit ce riječi o najpopularnijem oružju na tržištu.

10 Najboljih bokerica za glinene golubove:

 1.        Beretta 68 serija - klasik je među sačmaricama i svjetski najpopularnija. Izrađena je od vrhunskih materijala za sve vrste upotrebe.Dizajn niskog profila i trajnost gotovo da je i teško nadmašiti.
2.        Beretta DT10 - proslavio ju je olimpijski pobjednik Richard Fauls. Proizvodi se za natjecanja ali i za lov. Cijevi su nazvane Optima te odlično podnose napore kod natjecanja.Visoka kvaliteta izrade i isto takve performanse drže je u svjetskom vrhu.
3.        Browning 525 - posljednja je verzija dokazanog pobjednika baziranom na starom klasiku J.M.Browninga. Posljednje verzije ovog modela su uljepšane, a cijevi su im kromirane. Trajnost je neupitna, a milijun i po ispaljenih patrona nisu rijetkost.
4.        Browning B25 - ovaj legendarni model još se proizvodi u Belgiji na već zastario način sto nikako ne umanjuje kvalitetu i popularnost. Nažalost čokovi su fiksni ali mnogi natjecatelji biraju upravo ovaj model.
5.        Perazzi MX12 - među profesionalnim natjecateljima Perazzi puške imaju odličnu reputaciju. George Digweed je osvojio s ovim modelom već 14 naslova svjetskog prvaka u sporting natjecanjima. Bazirana je na Boss dizajnu, ima izvrstan obarač  i jedne od najboljih cijevi.U Britaniji može biti podešena za strijelca bez dodatnog  plaćanja.
6.        Krieghoff K80 - nešto je teza od ostalih pušaka, a bazirana je na Remingtonu 32 koji je redizajniran u Ulmu. Izrada je vrhunska sa nešto drukčijim dizajnom međutim za skeet i trap  jedna je od najboljih. Popularnost joj raste zadnjih mjeseci drastično.
7.        Miroku MK 38 - na tržištu je najbolja natjecateljska puška na svijetu ako se gleda uloženo-dobiveno. Iako je riječ o kopiji Browninga najjeftinija je na tržištu (10 000 Kn), a za mnogo vise novaca sigurno nećete dobiti bolju pušku. Kvaliteta izrade je vrhunska.
8.        Blaser F93 - s ovim modelom Blaser je postigao best seller. Vrhunska izrada sa mješavinom klasike i modernog dizajna daje ovoj pušci posebnu draž. Iako za natjecanje nije najpopularnija John Bidwel je upravo s njom osvojio FITASC naslov svjetskog prvaka u kombinaciji sa Eley VIP 28g patronama.
9.        Fabarm Axis - iako je najobičnija među ovim modelima prezentirana je u najboljoj ambalaži. Cijevi su izrađene u Tri Bore tehnologiji sa unikatnim konusima unutar cijevi i dugim čokovima.Također je odličan izbor za relativno male novce(13 000 Kn)
10.    H&H Sporter - na tržištu je već vise od deset godina i uglavnom je izbor za bogate, gdje su prestiž i kvaliteta važni. Pinky Le Grelle je osvojila titulu prvaka Commonwealtha u skeetu, a cijena od oko 410 000 Kn kaže da se radi o izuzetnoj pušci.
Ako bih kupovao pušku za natjecanje ne bih platio nikad vise od 13 000 Kn (sve cijene su za britansko tržište) sto znači da Miroku MK38, Beretta 68 Series i Fabarm Axis ovdje dobivaju moj glas. Izbor uvijek i o discipline u kojoj se puca ali ove tri nisko budžetne odličan su izbor za trap, double trap, skeet i sporting u kojem se upotrebljava 28g punjenje sačmom.
Imajući prilike pucati i držati sve navedene Fabarm mi je najbolje ležao. Ne nemojte misliti da sam dobar u gađanju glinenih golubova jer nisam ali probao sam ih na grivne i nekad sam prosječan, a ponekad za plakati. Sve je stvar vježbe tako da bilo koju od navedenih izaberete napravili ste odličan izbor.

5 Najboljih jeftinih radnih pušaka

1.        Baikal 27 - je najpopularnija radna puška već zadnjih 35 godina i prodana je u 1,5 milijuna primjeraka u Britaniji. Zapravo svi su počeli pucati s ovom puškom i nema lovca koji je nema. Izuzetno je jeftina, kvalitetna i toliko pouzdana da je nazivaju "Dosadni radni konj". U ljepoti pobijediti neće sigurno ali na testovima izdržljivosti nenadmašna je. Ja koristim očevu staru 33 godine i pucao sam sve sto postoji na tržištu pa cak i PP 76mm patrone.I to je izdržala kao i sve one silne magnum kugle 1050 bara koje sam ispucao iz čokirane i ¾  čoka cijevi.
2.        Lincoln Premier-FAIR (dio Rizzini klana) napravio ju  je za Davida Nickersona. Ima veliku uporabljivost,a odlikuju je jednostavnost i odličan sustav zabravljivanja. Isto tako oko ove puške ima mnogo podijeljenih mišljenja.
3.        Bettinsoli - je zadnje vrijeme strasno popularan,kako dizajnom tako i kvalitetom. Diemond Line je odličan izbor za natjecanja ali i za lov te za 6000 Kn sigurno najbolji izbor ako želite imati ujedno i lijepu pušku.
4.        Beretta Onyx - proizvodi se sa kromiranim i normalnim cijevima. Iako je to najjeftiniji Berettin model (oko 10-12 tisuca Kn) to ne znači da nije kvalitetna kao i ostale Berettine puške.
5.        Miroku MK60 - trenutno je najbolja najjeftinija puška, za 10 000Kn dobili ste odličnu pušku za lov. Ovo je kopija Browninga i namjena joj je prvenstveno lov ali nažalost čokovi su joj fiksni.
Iz svih navedenih pucao sam na fazane i ostalu divljač ali jedino sam IZH-27 koristio i za lov na svinje(uspješno). Sve navedene su odličan izbor za lovca koji puno puca i nema previše novaca da potroši na pušku. Ja sam od onih koji se lako zadovolji s puškom ali metaka mi nikad nije dovoljno. Ipak moj izbor od svih ovi je slijedeći:
Za isključivo lov na svim terenima, a posebno na kamenitim uzeo bih IZH. Ako je izgrebem neću plakati, a ako mi padne u blato pucat ce bez problema. Sigurno je najpouzdanija puška.
Ako bih htio da mi puška bude pouzdana, jeftina i lijepa Bettinsoli je moj izbor. Balans je odličan i ima promjenjive čokove, za 6000 Kn više ne treba tražiti.



5 Najpopularnijih malokalibarskih pušaka

1.        Anschutz - puške ovog proizvođača su vrh kvalitete za malokalibarsko oružje. Okidač joj je vrhunski kao i cijev te je najbolji izbor u ovoj kategoriji.
2.        CZ / Brno - ovo su ipak najprodavanije malokalibarke, cijena od oko 2500Kn s redizajniranim kundakom daje im odličnu vrijednost. Zapravo vrijedi mnogo vise od toga.
3.        Ruger 10/22 - radi se o najpopularnijem i vjerojatno najboljem poluautomatu u ovoj kategoriji. Svakako bih je preporučio jer užitak za 2800Kn nezamjenjiv je ako se puca iz zabave.U Britaniji je popularna za lov na štetocine i kuniće.
4.        Sako QUAD - nakon hvaljene i kvalitetne Finnfire produkcije ovo je sad Sakova uzdanica na tržištu malokalibarskih pušaka. QUAD je oznaka za četiri kalibra koji se mogu mijenjati mijenjanjem cijevi. Cijevi su u kalibrima 17HMR(4.5 mm), 17M2(4.5 mm), 22WMR(5,56 mm) i 22LR. Proizvodi se sa sintetičkim i drvenim kundakom te je za ozbiljnog lovca na štetočina sigurno najbolji izbor. Sve u jednom za 5500Kn.
5.        Ruger 77 - teška poput pravih Rugerovih karabina postala je klasik među malokalibarskim oružjem. Sustav joj je modificirani Mauser, a okidač jedan od najboljih na tržištu, odnedavna se proizvodi i u kalibru 17 Mach 2.

Nažalost nisam probao sve navedene modele ali Ruger 10/22, CZ i Sako Quad jesam. Ne mogu reći za koju bih se odlučio ali ako se radi o lovu na štetočine Quad ili CZ bile bi moj izbor. Za pucanje oko kuće i zabavu u polju pucajući na vrane, kune i lasice, R10/22  dobio bi moj glas.
Svejedno koji proizvođač  se izabere svi su odlični te svi su  na neki način posebni. Ipak Anschutz je  za natjecanje ovdje najbolji  izbor.




ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

(VIDEO) SMJEHOTRES NA SCENI: Urnebesnom imitacijom Severine, Đoša cijeli studio doveo do suza!

Tokom sinoćnje emisije ``Tvoje lice zvuči poznato`` Bogoljub Mitić Đoša je imao komičan nastup koji je žiri i publiku nasmijao do suza. Dara Bubamara i Đoša su kao Saša Matić i Severina najavljivali ozbiljan šou koji se potom i dogodio. Marija je rekla da slijedi smjehotres, jer će njihov nastup sve dovesti do suza.



Dara je naglasila da voli da radi sa Đošom i da ona pjeva ozbiljnije, a on smješnije pjesme. Prvo je Dara otpjevala pjesmu ``More tuge``, i glasom i stasom zaličila na poznatog pjevača, a onda je na scenu izašao Đoša i ozbiljan nastup pretvorio se u pravu komediju. U crvenoj haljini, sa vještačkim ustima  potrudio se da bude Severina što je izgledalo veoma smiješno.

Zajedno su otpjevali hit ``Nađi novu ljubav``, da bi Đoša sam nastavio da zabavlja publiku pjevajući Severininu pjesmu ``Moja štikla``. Dok je skakao čak se i okliznuo, ali su momci uspjeli da ga pridrže da ne padne. Svi su se smijali do suza. Ivanu i Đuri je toliko bilo zabavno da su uzeli Đošin bodi kako bi pokazali da zajedno mogu da uđu u njega.  “Samo da ne ispadne sapun, moramo sinhrono”, dodao je Đuro kojem se nastup posebno dopao.

``Nisam mogla da prestanem da se smijem, čak sam se i zaplakala od smijeha. Moram da pohvalim Daru, sjajno je otpjevala ove pjesme sa puno emocija. A Đošu bih takođe pohvalila i mogu da zapazim da  je smršao. Sad je kao posteljina za jedan krevet. U kombinaciji ste šou``, zaključila je Ana Kokić.  Pogledajte šou koji je priredio Đoša.
(Ukoliko video ne mozete pogledat udjite ------>ovdje <-----)

(Kurir)

subota, 26. ožujka 2016.

SRBIJA U NEVJERICI: U JUTARNJIM SATIMA KARADZIC IZVRSIO SAMOUBISTVO U CELIJI

Iz nepouzdanih izvora saznajemo da je osudjeni Radovan Karadzic izvrsio samoubistvo u celiji nakon sto je prebrodio noc bez spavanja.


Izvor:Ormar

utorak, 22. ožujka 2016.

Jedan u nizu uspjesan lov, pogledajte.

Poštovani ljubitelji lova, ovo je video sa zadnjeg lova načinjen kamerom od clana Lovac.ba udruzenja
Dobar pogled i ugodno gledanje.
Ostale video zapise mozete pogledati u našoj video kategoriji.


Izvor: Lovac.ba

subota, 19. ožujka 2016.

VIDEO: LOVAC UPUCAO PUMU KAKO BI SPASIO PSE


Ovo je težak video za pogledati.
Jedan Američki lovac nedavno je objavio video na Youtube u kojemu se, kako se čini, našao usred borbe između svojih pasa i planinske pume
Zapravo se ne zna da li je lovac bio u lovu naš na pumu ili je puma hvatala pse te se lovac našao usred akcije kako bi spasio svoje pse. U oba slučaja, ovaj video pokazuje količinu opasnosti na koju se može naići kada ste u krajevima u kojima obitavaju veliki predatori.
Osoba koja je objavila video nije dala informacije o slučaju, ali na videu se lako može vidjeti kako se muškarac sa pištoljem u ruci žuri nekamo te konačno puca u planinskoga lava na nevjerojatno maloj udaljenosti.
Naravno, svi lovci bi postupili jednako kako bi spasili svoje lovačke pse, ali ovaj video je podigao veliku prašinu zbog svojeg neugodnog sadržaja.
Kako bi vi postupili u slučaju napada predatora na vašeg psa?

Link Video

HAOS Neočekivana izjava majke Ilde Šaulić: Na pitanje kako komentariše što će postati baka rekla...

Pjevačici Ildi Šaulić ostvariće se velika želja jer će krajem godine postati majka. Vijest da je u drugom stanju iznenadila je kako Ildu i njenog izabranika, koji nije poznat javnosti, tako i njene roditelje Šabana i Gocu Šaulić.
Iako smo vjerovali da će pjevačicina mama sa osmijehom prihvatiti naše čestitke, ona je odbila da komentariše ove lijepe vijesti.


- Nemojte mene zvati. Ko treba o tome da priča, neka priča, kao i o svim drugim temama - bilo je sve što nam je rekla Goca Šaulić, a zatim je prekinula vezu.

- Nikada nisam pričala o svom privatnom životu, pa neću ni sada iznositi detalje u javnost - rekla je Ilda za magazin „Stori“, a kako bismo saznali kako provodi trudničke dane, pozvali smo pjevačicu, ali se nije javljala na telefon. Njen tata Šaban Šaulić do zaključenja ovog broja ostao je nedostupan za komentar.

- Ilda je početkom prošle godine raskinula desetogodišnju vezu sa tri decenije starijim partnerom i nakon toga je bila emotivno distancirana. Prije nekoliko mjeseci, upoznala je čovjeka koji ju je osvojio šarmom i dobrotom, a njihovoj sreći nije bilo kraja kada su saznali da je pjevačica u drugom stanju. Ona je svjesna da će je sada mediji ispitivati o privatnom životu, ali još ne želi da priča o toj temi - rekao je izvor blizak pevačici i dodao:

- Ona je u trećem mjesecu, a kako se trudnoća odvija u najboljem redu, nastaviće sa poslom. Uskoro će izbaciti novu pjesmu i spot i krenuće sa promocijom. Ilda vjeruje da će se novi singl svidjeti publici - dodaje naš izvor.

Podsjećanja radi, pjevačica je o svojoj velikoj ljubavi pričala tek kada je stavila tačku na njihovu desetogodišnju vezu, ali ni tada nije javnosti otkrila sa kim je provela toliko godina.

- Imala sam najveću ljubav, ona je prošla, ali sam srećna i blagoslovena zbog toga što sam je osjetila. Vjerujem da ću u životu imati još ljubavi, ali ne vjerujem da će neka biti toliko snažna - pričala je svojevremeno Ilda.
(Alo.rs)

nedjelja, 28. veljače 2016.

BIH: ULOV KAKAV LOVCI SANJAJU-ODSTRIJELIO DVA VUKA

U hajci na vuka, koju su na planini Vukuši u općini Foča (BiH) proteklog vikenda organizirali Lovačko udruženje “Bakić” i Šumsko gazdinstvo “Maglić”, odstrijeljena su dva vuka.


Oba vuka, i to dva odrasla mužjaka, odstrijelio je lovovođa lovačke sekcije “Zečje” Stanko Milanović, koji se prilikom obilaska terena u ranim jutarnjim satima, prateći tragove u snijegu, susreo sa čoporom vukova.
U Lovačkom udruženju “Bakić” ističu da se odstrel vuka smatra krunom lovačke karijere, a da je Milanovića “pogledala” lovačka sreća i pruštila mu ulov kakav mnogi lovci sanjaju.

Hajka je organizirana zbog potrebe redukcije broja ove krvoločne divljači, koja je samo u ovoj lovnoj sezoni na području Mjesne zajednice Zavait zaklala više od 50 ovaca, kao i veliki broj jedinki srneće divljači i divljih svinja, napominju u Lovačkom udruženju “Bakić”.

Izvor : LOVAC.info

Najbolji nacini lovljenja divljaci

Zakonom o lovu određeno je da se lov može obavljati samo lovačkim puškama i lovačkim streljivom. Sitnu divljač lovimo puškama s glatkim cijevima, a krupnu divljač puškama s užljebljenim cijevima. Iznimno se lov može obavljati i lukom i strijelom u ograđenim lovištima, a uz posebno odobrenje kao i lov pticama grabljivicama. Samo se puh i kuna mogu loviti zamkama i klopkama. Zakonodavac je odredio da se primjereno snazi i otpornosti divljači upotrebljava i odgovarajuće streljivo.

KRUPNA DIVLJAČ

Jelen se na našim prostorima obično lovi najviše tijekom rike, koja u nas počinje početkom rujna i završava oko 20. rujna. U rici je najbolje loviti jelena u paru, tj. po dva lovca zajedno, kako bi jedan rikalicom izazivao jelena na riku, dok se drugi lovac u to vrijeme približava jelenu čija je pažnja usredotočena na riku drugog lovca. Jelena se može loviti i dočekom te šuljanjem u vrijeme kada vremenske prilike to dozvoljavaju (slaba kiša, vlažno tlo), a naročito po tragu na svježe napadlom snijegu.Košute odnosno telad, love se u pravilu izvan rike šuljanjem ili dočekom, premda se mogu loviti i za vrijeme rike, ali tada ometamo u lovu one koji žele odstrijeliti jelena.
Najmanja dopuštena kinetička energija zrna na 100m (džula): 2.500
Najmanja dopuštena težina zrna (grama): 8,20
Najveća dopuštena daljina strijeljanja (metara): 150


Divlje svinje se najviše love dočekom s visokih zasjeda ili prigonom odnosno brakadom, koji su lovovi iznimno dozvoljeni za tu divljač. Obučenost pasa samo za lov divljih svinja nužna je kako oni ne bi uznemiravali druge vrste divljači.
Najmanja dopuštena kinetička energija zrna na 100m (džula): 2.500
Najmanja dopuštena težina zrna (grama): 8,20
Najveća dopuštena daljina strijeljanja (metara): 150


Srnjaka se najčešće lovi dočekom na livadama na koje pred večer ili u rano jutro dolazi na pašu. Lovimo ga također i šuljanjem za pogodna vremena. U vrijeme parenja tj. koncem srpnja i početkom kolovoza lovi se srnjak vabljenjem oponašajući zov srne. Srne i lanad lovimo dočekom i šuljanjem, a kako se lov na njih odvija u jesen i zimi, to je šuljanje najčešći način lovljenja, pri čemu se koriste i tragovi na snijegu ukoliko ga ima.
Najmanja dopuštena kinetička energija zrna na 100m (džula): 1.000
Najmanja dopuštena težina zrna (grama): 3,24
Najveća dopuštena daljina strijeljanja (metara): 150

SITNA DIVLJAČ

Fazan se lovi psima ptičarima i rjeđe šunjkavcima. Može se loviti prigonom, pogonom i kružnim lovom.
Dopušten promjer sačme (milimetara): 3,0 - 3,5
Najveća dopuštena daljina strijeljanja (metara): 40


Zec se lovi psima ptičarima, rjeđe goničima i šunjkavcima. Lov ptičarima je vrlo atraktivan, pa je stoga najčešći na ovom području. Može se loviti prigonom, pogonom i kružnim lovom.
Dopušten promjer sačme (milimetara): 3,0 - 4,0
Najveća dopuštena daljina strijeljanja (metara): 50

Prepelica se lovi isto kao i fazan. Lovi se ujutro i navečer na strnjacima (površine s kojih je netom skinuta žitarica, npr. pšenica).
Dopušten promjer sačme (milimetara): 1,7 - 3,5
Najveća dopuštena daljina strijeljanja (metara): 35


Lisica se lovi uglavnom u svakom skupnom lovu. Čest je i pojedinačan lov čekanjem i vabljenjem.
Dopušten promjer sačme (milimetara): 3,5 - 4,5
Najveća dopuštena daljina strijeljanja (metara): 50



petak, 26. veljače 2016.

NAJBOLJE LOVAČKE PUŠKE NA TRŽIŠTU 2016

Bez obzira da li lovite krupnu ili sitnu divljač, koristite lovačku pušku prije bilo kojeg drugog oružja. Svaka puška na tržištu ima svoje specifično područje vrhunskih performansi, što čini svaku lovačku pušku atraktivnom iz različitih razloga u različitim rukama lovca.


Bez obzira da li lovite krupnu ili sitnu divljač, koristite lovačku pušku prije bilo kojeg drugog oružja. Svaka puška na tržištu ima svoje specifično područje vrhunskih performansi, što čini svaku lovačku pušku atraktivnom iz različitih razloga u različitim rukama lovca.

Iako postoje mnoge multipraktične puške, prilikom kupnje morate također razmisliti o kalibru prilagođenom posebno za lov jedne ili više vrsta divljači. Kupnja lovačke puške može zaista zadati glavobolju ako niste sigurni što tražiti. Bilo da planirate svoj slijedeći lov ili jednostavno pratite tržište novih radnih pušaka, donosimo vam širok popis najboljih lovačkih pušaka na Američkom tržištu 2013 prema istraživanju američkih lovačkih magazina.

Blaser R8 Professonal Success

Browning A-Bolt III


Browning BAR Hog Stalker
Cabela's 50th Anniversary Winchester 94
CZ Varmint .17 Hornet
Mossberg MVP Bolt-Action Flex
Thompson/Center Venture in 6.5x55 Mauser
Winchester Model 1873
Izvor : LOVAC.info portal

četvrtak, 25. veljače 2016.

Nastanak lova i njegovi pocetci.

Lov je naziv za metode i načine uzgoja, zaštite i lova divljači. Obuhvaća traženje, promatranje, prebrojavanje, uzgoj, prihranjivanje, slijeđenje, odstrijel, hvatanje žive divljači, puštanje umjetno (u uzgajalištu) uzgojene divljači u lovišta.

Povijest lova

Kameno doba

  • Starije kameno doba ili protolitik: lovac je nomad, lovi sjekirom, kopljem, klopkama i jamama
  • Srednje kameno doba ili miolitik: lovi se hvatanjem
  • Mlađe kameno doba ili neolitik: lov postaje sekundarni izvor hrane i privilegija

Brončano doba

  • lov i stočarstvo preuzimaju dominaciju

Željezno doba

  • lov na konju kopljem
  • lov lukom i strijelom
  • lov prigonom na mreže u Iliriku
  • lov lovnim pticama u Aziji

Antika

  • lov služi za stjecanje ratnih vještina
  • u Rimskom Carstvu, jedino robovi ne smiju loviti

Srednji vijek

  • glavno oružje luk i strijela
  • veliki skupni lovovi kao predigra za ratne pohode
  • pojava prvih propisa
  • prva puška se pojavljuje u 14. stoljeću
  • potiskuju se klasični načini lova

Novi vijek

  • nestašica lovnih životinja
  • prekretnica godine 1848., uvode se zakonski propisi i zabrane
  • godine 1893. prvi Zakon o lovu u Hrvatskoj
  • uvode se pravila ponašanja

Načini lova

  • pojedinačni lov - lov dočekom, lov vabljenjem
  • skupni lov - lov prigonom, pogonom i ostali oblici skupnog lova
  • lov uz pomoć ptica grabljivica


srijeda, 24. veljače 2016.

Najbolji lovacki psi i pasmine

Poitevin gonič

Poitevin pas, poznat još pod imenom Chien de Haut-Poitou sve do 1957 godine, vrsta je psa koja se koristi kao gonič, a potječe iz Francuske provincije Poitou.

Grand Anglo-Francais Tricolore
Veliki Anglo Francuski trobojni pas je pasmina koja se koristi kao goniči, najčešće u čoporima.

Vidraš (Otterhound)

edan od najneobičnijih članova lovačke grupe je vidraš, izdržljiv tip lovačkih pasa, razbarušene dlake, koji lovi pomoću mirisa.

Pudelpointer

Pudelpointer je njemačka pasmina dizajnirana za vrlo raznolikog lovca. Markiraju, pokazujući nosom smjer divljači, pri čemu često dižu jednu šapu. Prosječni pudelpointer imati će gustu dlaku koja je vrlo žilava.

Drentsche Patrijshond

Drentsche Patrijshond je svestrani pas tipa španijel iz Nizozemske provincije Drenthe.

Njemački lovni terijer - Jagdterrier

Njemački lovni terijer  je jedna od najmlađih rasa lovačkih pasa. Rasu su stvorili njemački lovci u 19. stoljeći križanjem sa engleskim jazavčarima i srednjoeuropskim kratkonogim goničima i ptičarima.

Njemački gonič- Deutsche Bracke 

Deutsche Bracke, njemački gonič, je pasmina iz Westfalije, regije u Njemačkoj. Ova pasmina spada u  goniče za lov sitne i krupne divljači. Ova pasmina se čak i na engleskom naziva Deutsche Bracke umjesto da se prevodi, German Hound.

Jazavčarka protiv medvjeda

"Paprenosti" jazavčara ide u prilog i slijedeća priča: žena i sin s Floride (SAD) imaju zahvaliti svojoj maloj jazavčarki Daisy koja ih je spasila od napada američkog crnog medvjeda.

Poljski španijel (Field Spaniel) 

Poljski španijel (Field Spaniel) je pasmina srednje veličine. Prvenstveno su bili razvijeni kao potpuno crni psi za izložbe krajem 19 i početkom 20tog stoljeća te su bili nepopularni kao radni lovački psi.


Izvor: LOVAC.info portal
 

 

   

   

   

    




   

nedjelja, 21. veljače 2016.

SLAVIMO LJUBAV: Elvir Dželo zaprosio djevojku putem displeja na vrhu ``Avazovog`` tornja!

Elvir Dželo iz Kaknja jučer je na originalan i do sada neviđen način u našoj zemlji zaprosio svoju dugogodišnju djevojku Mirelu Ćehajić, također iz Kaknja, iskoristivši najvišu i najljepšu zgradu na Balkanu za sudbonosno pitanje. 


Inscenirao je sve do u detalje. Filmski. Pozvao je svoju djevojku na piće u tržni centar „Importanne“ u Marcaffe Coffee shop, budući da se odatle vidi displej na „Avaz Twist Toweru“. Bili su tu i njihovi prijatelji Mirnes i Anela. Također, osoblju ovog ugostiteljskog objekta najavio je svoju zamisao te unaprijed rezervirao sto. 

Suze radosnice 

Da ništa ne bi prepustio slučaju, s menadžmentom ``Avaz-roto pressa`` dogovorio je sve još početkom sedmice. Svi su znali da će jučer u 17.30 sati zaprositi Mirelu. Svi osim Mirele. Kada je otkucao čas, na „Avazovom“ tornju se počela vrtjeti poruka „Mirela, udaj se za mene“, ukrašena srcima. Dok su svi gledali poruku, Mirela, ne vjerujući svojim očima, pustila je suzu, a Elvir je već izvadio prsten...

Da, udat ću se za tebe - odgovorila je kroz suze radosnice Mirela, a svi prisutni aplauzom su ispratili ovaj dirljivi trenutak. 

Uslijedile su čestitke prisutnih.
- Znala sam da je originalan, uvijek mi je priređivao iznenađenja, naravno pozitivna, ali ovo nisam očekivala. Još ne znam šta me snašlo, ali zaista sam oduševljena njegovim gestom - pričala je uzbuđena Mirela. 

Elvir, zadovoljan Mirelinom reakcijom i odgovorom, zahvalio je svima što su čuvali njegovu tajnu. Kaže da mu je na momente bilo teško sakriti svoju ideju, jer je Mirela postala sumnjičava. 

- Ne sjedimo često ovdje i odmah joj je bilo sumnjivo zašto sam odabrao ovo mjesto za popodnevnu kafu. Kada smo došli, htjela je na sprat, a meni to nikako nije išlo u prilog. Na kraju smo sjeli gdje je bilo planirano i mogao sam odahnuti - priča Elvir s osmijehom. 

Riječi hvale 

Dodao je da od srca zahvaljuje Upravi najviše zgrade na Balkanu te da je, kako je kazao, sve odrađeno maksimalno profesionalno. 

- Zaista, hvala svim ljudima koji su učestvovali u realizaciji ovog plana. Imam samo riječi hvale - dodao je Elvir. 

Ovaj sretni par uskoro se namjerava i vjenčati. 

- U Kaknju već gradimo kuću - kazali su nam. 

Na kraju im je osoblje kafića čestitalo, a sretni i zaljubljeni vratili su se u svoj Kakanj.

Gosti plakali 
Dok se poruka vrtjela na velikom displeju, a Elvir pripremao kutiju s prstenom, gosti kafića su s oduševljenjem posmatrali šta se događa. 

Nakon aplauza, ljudi su ustajali i prilazili da im čestitaju. Niko nije ostao ravnodušan. Veliki broj gostiju je zaplakao. 

Izvor: avaz.ba/ekskluziva.ba




petak, 19. veljače 2016.

Ceca se POVLAČI IZ JAVNOSTI, razboljela se od svega: Evo ŠTA JOJ se desilo!

Iako sezoni odmora još nije vrijeme, folk zvijezda Ceca Ražnatović morala da je preduzme drastične mjere. Nakon što je njeno zdravlje ozbiljno ugroženo zbog previše obaveza kojima je izložena, ona je odlučila da naredni period posveti isključivo sebi. 


- Ceca je napokon uzela odmor. Nastupe nema naredna dva mjeseca, što je odlično jer se baš preforsirala brojnim koncertima. Zbog velikog napora oslabio joj je imunitet i aktivirao se virus herpesa, pa želi da se povuče od gužve i medija, a za pravi odmor idealna je njena vila na Kipru. Upućeni kažu da su Ceci veoma smetali i brojni novinski natpisi, od kojih je konstantno doživljavala stresove, pa se i to odrazilo na zdravlje - rekao je izvor za ``Stars``.

Sigurno smo da će ovaj odmor itekako prijati, al da li će na Kipru sama boraviti, nije željela da otkriva. 

(srbijadanas.com)

ponedjeljak, 15. veljače 2016.

DRAMA U ZVEZDAMA GRANDA! NAKON ŠTO JE IZVREDJALA MOMKA POPILA ŠAMAR KAO NIKAD U ŽIVOTU!

Svadja je nastala kad je dosao red na mladog kandidata koji je kako saznajemo trazio od Marije na FACEBOOKU da ga podrzi i stane na njegovu stranu. Jeleni se to nije ni najmanje dopalo te je zapocela svadju sa Marijom i mladim ucesnikom. Nakon toliko uvreda momak je prisao i plesnuo je samarom koji ce zauvek pamtiti. Obezbedjenja je udaljilo momka iz arene.


nedjelja, 14. veljače 2016.

PRIČA KOJA JE RASPLAKALA REGION: Ni vi nećete moći zadržati suze!

Liječnik je ušao u bolnicu u žurbi, nakon što je pozvan na hitnu operaciju. U žurbi, presvukao se i otišao izravno na hirurgiju. Tamo je naišao na muškarca koji je nestrpljivo hodao gore dolje hodnikom…čekajući liječnika.



Kad je ugledao liječnika, muškarac je viknuo: “Zašto ste tek sada došli? Trebala Vam je cijela vječnost, život mojeg sina je u opasnosti. Zar nemate nikakav osjećaj odgovornosti?” Liječnik se nasmijao i rekao: “Žao mi je, nisam bilo u bolnici, a došao sam najbrže što sam mogao nakon primitka poziva. I sada, želim da se smirite, tako da ja mogu raditi svoj posao”

“Smiriti se?????????? Što da je Vaš sin u ovoj sobi sada, biste li se Vi smirili? Da Vaš sin umire, što biste Vi učinili? “, ispitivao je otac bijesno.

Liječnik ponovno se nasmiješio i odgovorio: “Ja ću reći samo ono što piše Svetoj knjizi: Iz praha smo nastali i u prah ćemo se vratiti, Blagoslovljeno je ime Božje. Liječnici ne mogu produžiti život. Ja sad odgovaram za Vašeg sina i učinit ću sve što je u mojoj moći”

“Odlični savjeti…osobito kad nismo zabrinuti kad se ne radi o vlastitom djetetu, lako je pametovati” promrmljao je otac.

Operacija je trajala nekoliko sati nakon što je liječnik iz operacijeske sale izašao sretan. “Hvala bogu!, Vaš sin je spašen!” I ne čekajući odgovor oca ….liječnik produži.. i u prolazu kaže:

“Ako imate bilo kakvih pitanja, pitajte sestru!”

“Zašto je tako arogantan? On nije mogao pričekati nekoliko minuta, da ga pitam par pitanja, da sam predsjednik države ne bi se sigurno tako ponašao ali ja sam samo običan čovjek” komentirao je otac kad je susreo sestra minutu nakon što je liječnik otišao.

Sestra mu je odgovorila sa suzama u očima: “Liječnikov sin je umro jučer u saobraćajnoj nesreći, došao je na operaciju Vašeg sina sa sahrane. I sad kad je spasio život Vašeg sina, otišao je natrag da se dostojanstveno oprosti od svojeg sina posljednji put”.

Premda bi svi mi reagirali kao i ovaj čovjek, osobito kad nam je život djeteta u pitanju, NIKADA nemojte suditi nikoga, jer nikad ne znate kakav je njihov život i što taj neko prolazi, za sve postoji neki razlog.
(Net.hr)

četvrtak, 11. veljače 2016.

NAJVEĆE IZNENAĐENJE ZA KRAJ: Ovaj bračni par ulazi na "Farmu", njih još niste gledali u rijalitiju! (FOTO)

Novi farmeri će se 15. februara useliti na imanje, a produkcija je navodno spremila još poslastica za gledaoce


Početak sedme sezone rijalitija Farma se bliži, a prema nezvaničnim informacijama, još neke estradne ličnosti useliće se na imanje u Lisoviću u ponedeljak, 15. februara.
U rijalitiju će učestvovati 24 takmičara, a među njima bi se mogli naći i Marta i Mile Kitić, koji navodno još uvek pregovaraju sa produkcijom, navodi “Star“.
Bračni par je i ranije dobijao pozive za učešće u rijalitiju, a sada ima posebne uslove, pa još uvek nije sigurno da li će u ponedeljak započeti farmerski život.


O imenima potencijalnih učesnika “Farme” uveliko se priča, a prema nezvaničnim informacijama, na “Farmu” će se useliti i pevač Željko Šašić.


Jedno je sigurno, u sedmoj sezoni rijalitija učestvovaće Sani Trik Fx, Jelena Golubović sa mamom, Vesna Zmijanac i drugi. Gledaoci će imati priliku da prate kako će se novi takmičari snaći u Lisoviću već 15. februara na televiziji “Pink”.
(Izvor: Star)