srijeda, 24. veljače 2016.

Najbolji lovacki psi i pasmine

Poitevin gonič

Poitevin pas, poznat još pod imenom Chien de Haut-Poitou sve do 1957 godine, vrsta je psa koja se koristi kao gonič, a potječe iz Francuske provincije Poitou.

Grand Anglo-Francais Tricolore
Veliki Anglo Francuski trobojni pas je pasmina koja se koristi kao goniči, najčešće u čoporima.

Vidraš (Otterhound)

edan od najneobičnijih članova lovačke grupe je vidraš, izdržljiv tip lovačkih pasa, razbarušene dlake, koji lovi pomoću mirisa.

Pudelpointer

Pudelpointer je njemačka pasmina dizajnirana za vrlo raznolikog lovca. Markiraju, pokazujući nosom smjer divljači, pri čemu često dižu jednu šapu. Prosječni pudelpointer imati će gustu dlaku koja je vrlo žilava.

Drentsche Patrijshond

Drentsche Patrijshond je svestrani pas tipa španijel iz Nizozemske provincije Drenthe.

Njemački lovni terijer - Jagdterrier

Njemački lovni terijer  je jedna od najmlađih rasa lovačkih pasa. Rasu su stvorili njemački lovci u 19. stoljeći križanjem sa engleskim jazavčarima i srednjoeuropskim kratkonogim goničima i ptičarima.

Njemački gonič- Deutsche Bracke 

Deutsche Bracke, njemački gonič, je pasmina iz Westfalije, regije u Njemačkoj. Ova pasmina spada u  goniče za lov sitne i krupne divljači. Ova pasmina se čak i na engleskom naziva Deutsche Bracke umjesto da se prevodi, German Hound.

Jazavčarka protiv medvjeda

"Paprenosti" jazavčara ide u prilog i slijedeća priča: žena i sin s Floride (SAD) imaju zahvaliti svojoj maloj jazavčarki Daisy koja ih je spasila od napada američkog crnog medvjeda.

Poljski španijel (Field Spaniel) 

Poljski španijel (Field Spaniel) je pasmina srednje veličine. Prvenstveno su bili razvijeni kao potpuno crni psi za izložbe krajem 19 i početkom 20tog stoljeća te su bili nepopularni kao radni lovački psi.


Izvor: LOVAC.info portal
 

 

   

   

   

    




   

2 komentara:

  1. Kako ste to odredili da je najboljji gonic, po cemu??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ja ovo samo prenosim iz informacija koje dobijem, ja uopste nemam s ovim fol

      Izbriši